fbpx

CD Projekt Red vernieuwt rechten voor The Witcher

Dat er een nieuwe The Witcher-game zit aan te komen, staat bij dezen meer dan vast. De Poolse studio CD Projekt Red heeft namelijk een nieuw contract gesloten met de auteur van de reeks om in de toekomst meer games en merchandise van The Witcher te kunnen uitbrengen.

Vorig jaar eiste de Poolse auteur van de boeken nog zo’n 14 miljoen euro van de studio. Sapkowski had voor het maken van de eerste titel in de reeks de volledige rechten van de reeks afgestaan voor de videogames. Hoewel CD Projekt Red een contract had voorgesteld waarbij de auteur een percentage van de opbrengst zou ontvangen, moest Sapkowski er niets van weten. Hij geloofde niet in videogames en wilde het geld zo snel mogelijk. Toen de derde game een wereldwijd succes bleek te zijn, besefte de auteur dat hij een grove fout had gemaakt. En dus maakte hij een schadeclaim.


Beide partijen gingen rond de tafel zitten en hebben nu een nieuwe deal gesloten. En hoewel de details van het contract niet publiek gemaakt werden, zijn zowel Sapkowski als CD Project Red erg tevreden. De studio liet tegelijk de overeenkomst verlengen voor nieuwe toekomstige The Witcher-games, merchandising, graphic novels en zelfs boardgames.

We moeten ons dus niet meer afvragen of er ooit nog een nieuwe The Witcher-game komt, maar wel wanneer die zal komen.

Een reactie achterlaten