fbpx

Ontwikkelaar The Witcher krijgt 7 miljoen dollar subsidies

De Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED, bekend van The Witcher, heeft 7 miljoen dollar aan overheidssteun gekregen om nieuwe gamefeatures te helpen ontwikkelen en te onderzoeken. De studio diende vier voorstellen in bij “Poland’s National Center for Research and Development’s GameINN”. Alle voorstellen werden goedgekeurd, waardoor de ontwikkelaar heel wat subsidies binnenhaalde.

CD Projekt RED ontving de subsidies voor research naar technologie voor openwereldsteden, naadloze multiplayer, filmische feeling én animatie. Ongetwijfeld zal de ontwikkeling van Cyberpunk 2077 hier baat bij hebben, want de game zou onder meer een ‘naadloze multiplayer’ krijgen. Maar ook de volgende titels van de studio zijn er mee geholpen. De grote baas van CD Projekt RED, Adam Kicinski, is zeer blij met het extra budget:


“We zijn bezig met cutting-edge technologie en dat brengt financiële risico’s met zich mee. Er kruipt voortdurend onderzoek in nieuwe methodes en bijgevolg wordt er veel geëxperimenteerd en zijn er veel prototypes nodig. Dankzij deze toekenning kan de game-industrie wel een belangrijke invloed hebben op de economie van ons land.”

CD Projekt RED is trouwens niet de enige studio die subsidies kregen voor hun werk, want in totaal reikte de Poolse overheid zo’n 45 miljoen dollar uit, verdeeld over 40 games. Holy crap!

Een reactie achterlaten