fbpx

CD Projekt Red bevestigt dat er meer Witcher-games komen

Via een financieel rapport heeft CD Projekt Red, de studio achter The Witcher en Cyberpunk 2077, bekendgemaakt dat het zijn interne werking verschuift naar een dual franchise model. Met andere woorden: de studio kan in de toekomst twee topprojecten tegelijk ontwikkelen. Onrechtstreeks bevestigt de studio daarmee dat er meer Witcher-games zullen volgen. Natuurlijk is het daarop nog wachten, want momenteel is de eindspurt naar de release van Cyberpunk 2077 aan de gang.

Het volledige statement luidt als volgt:


“Het managen van twee aparte franchises (The Witcher en Cyberpunk), zorgt ervoor dat CD Project Red kan werken aan verscheidene projecten tegelijk. Daardoor wordt het releaseplan op lange termijn soepeler. De nieuwe aanpak zorgt ervoor dat we verschillende aspecten binnen de studio kunnen verfijnen en dat de impact van eventuele risico’s kleiner wordt.”

Kortom gaat het om een betere verdeling van resources waardoor de studio tegelijk kan werken aan beide franchises.

Daarnaast had het rapport ook nog ander goed nieuws, want de verkoopscijfers van The Witcher 3: Wild Hunt deden het dit jaar even goed en soms zelfs beter dan in de laatste helft van 2018. Ongetwijfeld zal de release op Nintendo Switch op 15 november die cijfers nog eens boosten.

Een reactie achterlaten