fbpx

Call of Duty spelers krijgen beschermend schild tegen valsspelers

Call of duty cheaters

Wie Call of Duty: Warzone speelt, weet dat de game één van de grootste speeltuinen is voor valsspelers. Een nieuwe update van Activisions Anti-Cheat systeem maakt daar nu korte metten mee. Of dat hoopt de uitgever toch.

Het Ricochet Anti-Cheat systeem is niet nieuw. Daarmee verzamelt Activision al een jaartje gegevens van accounts die verdacht worden van valsspelen. Wel nieuw: Activision roept een opvallende maatregel in het leven om spelers te beschermen tegen die cheaters.


Eerlijke spelers krijgen voortaan een virtueel beschermend schild wanneer een cheater in een match opgemerkt wordt. Op die manier kunnen valsspelers geen kritieke schade toebrengen aan andere spelers. Voor eerlijke spelers blijven de parameters ongewijzigd.

Niet alleen wil Activision zo eerlijke spelers veilig stellen, maar ook data verzamelen tegen de cheaters. Zo kan Activision kennis opdoen over de tools die cheaters gebruiken. De uitgever hoopt zo in de toekomst hardhandiger, efficiënter en sneller op te kunnen treden tegen valsspelers. Wat allicht altijd zal resulteren in een permaban.

Klinkt als een plan, tot de cheaters nieuwe software gaan gebruiken om de nieuwe maatregelen te omzeilen.

Een reactie achterlaten