fbpx

Call of Duty opnieuw beschuldigd van plagiaat

Call of duty deadrop

Het lijkt erop dat de Call of Duty studio’s dringend wat creatiever moeten zijn, want de developers worden opnieuw beschuldigd van plagiaat. Deze keer lijkt een nieuwe skin voor Call of Duty: Vanguard verdacht veel op een personage uit de shooter Deadrop van Dr Disrespect.

Zoals je weet, is Deadrop momenteel in ontwikkeling bij Midnight Society, de studio opgericht door Guy ‘Dr Disrepect’ Beahm. De game zal gebruik maken van NFTs. De digitale tokens kan je gebruiken om een Founders Pass te kopen, die je toegang geeft tot een unieke skin.


Nu blijkt dat de nieuwe Call of Duty-skin Doomsayer verdacht veel lijkt op die van Deadrop. Robert Bowling die eerder als community manager werkte bij Infinity Ward, maar nu het studiohoofd van Midnight Society is, klaagt de gelijkenissen aan.

Het opvallende design van het personage werd opgemerkt door ModenasHD op Twitter:

Bowling, die de afbeelding zelfs gebruikt als profielfoto op Twitter, reageerde koeltjes:

Hoe het verhaal zal aflopen, is afwachten. Dit is het tweede plagiaatincident voor Actvision op enkele weken tijd. Zo werd de uitgever onlangs nog beschuldigd van plagiaat toen hij de Loyal Samoled skin lanceerde, een wolf duidelijk gebaseerd op het design van concept artist Sail Lin.

Na de klacht haalde Activision de skin uit de game en bood zijn excuses aan bij de artiest.

floof fury 2

Schermafbeelding 2022 08 18 om 03.44.17

Een reactie achterlaten