fbpx

Call of Duty krijgt nu ook… een board game

Board Game

Nooit gedacht dat we dit zouden schrijven, maar het immer populaire Call of Duty krijgt binnenkort zijn eigen bordspel. De Kickstartercampagne om het project te financieren gaat deze zomer van start. De release staat reeds gepland voor 2024.

Call of Duty: The Board game is een samenwerking tussen Activision en Arcane Wonders, een uitgever van bordspellen. Volgens de makers wordt het een nieuwe strategische ervaring inclusief intense gevechten, tactische planning en prachtig artwork. De game bevat miniaturen van zowat alle bekende personages van de reeks.


Specifiek speelt Call of Duty: The Board Game zich af tijdens de periode van Modern Warfare in 2019, met wapens en maps die bekend zijn voor de fans. Het basisspel is ontworpen voor twee spelers en kost 50 dollar. Het wordt ook mogelijk om twee speelsets te combineren en zo een boardgame te creëren voor vier spelers.

Hoe gaat het verloop van het spel? Spelers moeten hun moves plannen en tegelijk uitvoeren op de map. Het gezichtsveld van personages wordt bepaald door rode lijnen op het bord. Loop je in iemands vizier? Dan gaat de confrontatie van start.

Het doel is om je personage zo optimaal mogelijk op te stellen, zodat je in de best mogelijke positie staat om een vuurgevecht te winnen. Klinkt alsof er voor meer tactiek nodig is voor de board game dan voor de videogame, niet?

Waarom dit bordspel nog gefinancierd moet worden via een Kickstartercampagne is de échte vraag. Call of Duty is zowat de lucratiefste en daarom belangrijkste gameserie ter wereld. De shooterreeks speelt zelfs een sleutelrol in de overname van Activision Blizzard door Microsoft voor 69 miljard dollar. Een overname die Sony probeert tegen te houden.

Hieronder kan je alvast de videoteaser bekijken.

Een reactie achterlaten