fbpx

Boundary wordt de eerste ruimteshooter voor PS4

We hebben al eerder oorlogje gespeeld in de ruimte, maar ongetwijfeld nog nooit op zo’n epische wijze als in Boundary. Deze shooter voor PS4 gebruikt gewichtloosheid als het voornaamste mechanisme tijdens online battles en dat levert ongeziene vuurgevechten op.

Veldslagen in Boundary spelen zich immers af in en rondom vernietigde ruimtestation en hun brokstukken. Die zorgen voor ongekende onvoorspelbaarheid in een volledig gewichtloos decor. Van achter een hoop puin een hinderlaag leggen voor tegenstanders? Geen probleem. Al is het ook uitkijken voor beweeglijke spelers, want dankzij een grijphaak zoef je snel van het ene brokstuk naar het andere. Het echte gevaar zijn natuurlijk explosies, want die kunnen je wegslingeren met een desoriënterende spin tot gevolg.


De game zou normaal dit voorjaar verschijnen, maar door de coronacrisis werd de release opgeschoven naar het najaar. Wanneer we de game precies mogen verwachten is onduidelijk, al hebben we dankzij een coole trailer wel een idee van wat te verwachten.

Dat Boundary supervet wordt, althans op papier, hoeven we niet meer te zeggen. Uiteraard valt of staat een dergelijk concept wel met degelijke physics. De eerste trailer ziet er alvast veelbelovend uit.

Een reactie achterlaten