fbpx

Blizzard dropt eerste gameplay van Diablo IV

Niet alleen werd op BlizzCon 2019 Diablo IV onthuld met een waanzinnige trailer, ook kregen we meteen de eerste gameplay te zien. Blizzard stampt de cartooneske look van het vorige deel overboord en kiest daarentegen voor rauwe, duistere graphics die de kern van de reeks terugbrengen. Hou je klaar voor bloed en demonen.

In Diablo IV kan je aan de slag met drie klassen. The Barbarian klieft zijn vijanden met een waaier aan snijtuigen in tweeën, onder luid gebrul om zijn teamgenoten aan te moedigen. Daarnaast kan hij de grond doen beven met een dodelijke slam.


De Sorceress manipuleert dan weer de natuurelementen om haar vijanden om zeep te helpen. Elektrocuteer demonen met bliksemschichten of maak er een duivelssaté van op een ijspegel. Je kan zelfs  een meteorenregen oproepen om volledige hordes tegelijk neer te halen.

Tot slot is er de Druid, die de vormen van de natuur aanneemt. Deze magiër is een volleerd shapeshifter, die zichzelf kan transformeren in een weerwolf of weerbeer om de demonen met scherpe klauwen en tanden aan stukken te rijten. Uiteraard kent deze tovenaar ook wat van natuurkrachten, dus kan ook hij vijanden te lijf gaan met magische spreuken.

Cool is dat verschillende spelerspartijen mekaar kunnen tegenkomen in de wereld van Sanctuary. Werk je samen om die ene moeilijke eindbaas te executeren? Of sla je mekaar de kop in om met elkaars loot te gaan lopen? Dat bepaal je zelf…

Check hier zeker de waanzinnige onthullingstrailer Diablo IV!

Een reactie achterlaten