fbpx

Blizzard beloont eerlijke vinder van Starcraft relikwie

Reddit-gebruiker Khemist49 heeft uitgever Blizzard enorm blij gemaakt. Toen bleek dat de kerel de verloren master code van Starcraft gevonden had, mocht hij meteen op kosten van het bedrijf naar Blizzcon 2017.

Khemist49 vond het gouden schijfje nadat hij op eBay een paar Blizzard-goodies had gescoord. Hij kocht een paar dozen met allerlei Blizzard-merchandise en daartussen vond hij een gouden disc met de beschrijving: “Stacraft: Gold Master Source Code“. Hij wist niet goed wat-ie ermee aan moest, dus trok hij naar Reddit waar hij een foto achterliet van het schijfje.


Niet veel later kwam Blizzard achter het bestaan van de schijf en contacteerde hem meteen. Volgens de advocaten van Blizzard werd de source code lang geleden gestolen en had het bedrijf de disc graag terug gehad. Op de data-drager staan logischerwijs verschillende bedrijfsgeheimen van de Starcraft-IP.

Khemist49 bezorgde de disc terug aan Blizzard en kreeg meteen een tegoedbon van 250 dollar voor de Blizzardstore. En da’s pas het begin. Hij mag ook op kosten van de uitgever naar BlizzCon 2017. Met alles erop en eraan: etentjes met het Blizzard-team, een pas om een kijkje te nemen achter de schermen, meet & greets… Daarnaast kreeg hij ook ook een shitload aan Blizzard-goodies thuisgestuurd, gaande van een Overwatch-keyboard en muis tot in-game items voor Diablo III.

Natuurlijk was niet iedereen tevreden, want tal van Reddit-gebruikers vonden Khemist49 een egoïst voor het niet delen van de Starcraft-geheimen. Volgens de community hadden tal van programmeurs fantastische extra content voor de game kunnen maken met de disc. En had hij de disc op eBay verkocht, dan had hij er waarschijnlijk duizenden dollars voor kunnen krijgen.

Ach, eerlijkheid duurt het langst en het zal Khemist49 wellicht een onvergetelijke ervaring opleveren.

Starcraft

Een reactie achterlaten