fbpx

Bethesda vervult wens van jonge terminale Fallout-fan

Bethesda is een uitgever die enorm veel geeft om zijn fans. Het bedrijf achter Fallout en The Elder Scrolls zorgde er namelijk voor dat de 12-jarige kankerpatiënt Wes Fallout 76 nog kon spelen. Van de dokters had Wes immers het slechte nieuws gekregen dat hij de release van de game niet meer zou halen.

Toen Wes uit Virginia vijf jaar oud was, kregen hij en zijn ouders het verschrikkelijke nieuws: Wes had een neuroblastoom, een kwaadaardig gezwel op een zenuwkop. De jongen onderging tal van behandelingen, maar elke keer kwam de kanker terug. Na de vijfde keer leek de strijd gestreden, want de kanker zaaide uit.


Wes en zijn ouders kregen na meer dan zeven jaar vechten tegen de agressieve ziekte, het nieuws dat een behandeling dit keer niet meer zou helpen. De dokters zetten de therapie stop omdat de bestraling meer slecht dan goed zou doen. Wes kreeg te horen dat hij niet lang meer te leven had.

Toen besefte Wes dat hij Fallout 76, de nieuwste game in zijn favoriete reeks, niet meer zou kunnen spelen. Al had Bethesda andere plannen. Toen het verhaal van Wes de uitgever bereikte, sprong Matt Grandstaff, assistant director bij Besthesda meteen in zijn auto. De man reed vier uur van het hoofdkantoor in Maryland, naar de woning van de jonge Wes in Virginia.

Grandstaff verraste de jongen niet alleen met een uitgebreide speelbeurt van Fallout 76, maar schenkte hem zelfs een prototype van de Power Armor helm, die bij de Power Armor Edition van de game zit, gesigneerd door Todd Howard.

Hoewel Wes de game niet mocht houden, heeft de speelsessie hem bijzonder blij gemaakt. En Bethesda heeft natuurlijk geholpen om zijn wens in vervulling te brengen.

 

Een reactie achterlaten