fbpx

Bethesda verontschuldigt zich voor Xbox exclusiviteit van Starfield

starfield 2

Een van de meest opvallende onthullingen tijdens afgelopen E3 was ongetwijfeld die van Starfield, de nieuwe sci-fi RPG van Bethesda Studios. Zoals verwacht komt de game exclusief naar Xbox en pc, en daar zijn PlayStation-eigenaars niet tevreden mee. Ook de grote baas van Bethesda weet niet goed wat hij ermee aan moet en verontschuldigt zich bij de PlayStation-fans.

In een interview met GameSpot betuigt Pete Hines zijn spijt over de Xbox exclusiviteit van Starfield. Hij begrijpt zeker dat mensen boos zijn omwille van de exclusiviteit en richt zich naar de PlayStation-gamers. “Ik begrijp het helemaal als je ontevreden of pissed bent,” zegt Hines. “Ik heb geen flauw idee hoe ik de teleurstelling en bezorgdheden van alle PS5-fans kan wegnemen.”


“Ik speel zelf vaak op PS5,” gaat Hines verder. “Maar helaas zal je Starfield enkel op pc en Xbox kunnen spelen. Het enige wat ik kan doen is me hiervoor verontschuldigen.”

Hines laat tegelijk wel vallen dat een release op minder platformen zorgt voor een betere focus van de ontwikkelaar. Een singuliere versie van een game maakt de titel over het algemeen beter. Waar bij multiplatform games er veel energie en middelen worden ingezet om de game op alle consoles vlot te laten draaien, moeten de makers zich nu enkel op pc en Xbox concentreren.

De grote baas van Bethesda heeft er dus zeker een dubbel gevoel bij. Dat Microsoft vlak na de overname nog meegaf dat grote games mogelijk op PlayStation-consoles zouden verschijnen, helpt ook al niet. Wie het volledige interview wil uitpluizen, kan dat hier.

Een reactie achterlaten