fbpx

Bethesda onthult nieuwe details Starfield en 8 seconden gameplay

Bethesda Game Studios heeft heel wat nieuwe details gelost van zijn scifi-RPG Starfield. De deed de ontwikkelaar met een korte developer diary waarin ook welgeteld 8 seconden nieuwe gameplay te zien is. Of tenminste in-engine beelden.

Het zijn game director Todd Howard, zijn design director, lead quest designer en lead artist die de details delen via een tafelgesprek. Naast coole concept art, krijgen we ook 8 seconden in-game beelden te zien. Een shot van een robot genaamd VASCO die je zal bijstaand tijdens je ruimteavontuur.


Tijdens het gesprek komen zowel de character creation, facties als  het dialoogsysteem aan bod. Een van de belangrijkste elementen van Starfield zijn de facties. Zo is er de United Colonies, een soort van ideale versie van een toekomstige ruimterepubliek. Daarnaast is er Freestar Collective, dat een westernfantasie aanbiedt in de ruimte. Verder is er nog Ryujin Industries, dat eerder de weg van de grote multinationals volgt.

De game laat je – zoals Cyberpunk 2077 – kiezen onder welke groep starten. Al kan je je gaandeweg ook andere facties voegen, zoals de piraten van de Crimson Fleet. Cool daarbij is dat je niet per se slecht hoeft te handelen, als je geen slecht personage wil zijn. Zo kan je bijvoorbeeld lid worden van de Crimson Fleet, maar verslag uitbrengen bij je opdrachtgever van een andere factie.

Ook interacties met specifieke personages zoals dialogen zijn trouwens veel dieper. Zo zullen personages reageren op jouw acties. Of op dingen die net gebeurd zijn. Moet je iemand overtuigen, dan krijg je geen percentage meer te zien voor succes, maar zal je tijdens de conversatie bepaalde antwoorden moeten kiezen om een personage over te halen. En dat maakt de conversaties veel natuurlijker.

Starfield staat gepland voor release op 11 november 2022, maar echt veel kregen we nog niet te zien van de game. Starfield komt exclusief naar Xbox en pc.

Een reactie achterlaten