fbpx

Bethesda lanceert remaster van oerklassieker Quake met extra content

De klassieker Quake blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. Om die reden heeft uitgever Bethesda een remaster van de originele release aangkondigd. verrassing: de game is meteen verkrijgbaar op PS4, Xbox One, pc en Nintendo Switch. Next-gen updates volgen later.

Bethesda heeft de shooter voor zijn moderne releases geüpgraded naar de huidige standaarden. Zo krijgt de game een 4K-resolutie met breedbeeldondersteuning. Daarnaast zorgde de uitgever ook voor verbeterde 3D-modellen, dynamische belichting, anti-aliasing (vermindering van kartelranden) en een betere depth of field. Voor next-gen consoles is er zelfs een gratis upgrade in de maak met een native 4K-resolutie aan 120 Hz.


Verrassend genoeg krijgt de Quake Remaster ook volledig nieuwe elementen. Lokale of online co-op voor 4 spelers in zowel de solo als multiplayer mode was er al. Maar ter ere van zijn 25ste verjaardag heeft de game twee campaign add-ons gekregen van Wolfenstein-ontwikkelaar MachineGames.

Last, but not least kunnen spelers gratis mods en missies downloaden zoals Quake 64. Meerdere mods, zowel fan-made als officiële, volgen later nog.

De Quake Remaster gaat over de digitale toonbank voor 9,99 euro. Voor Xbox-speler maakt de titel deel uit van Game Pass. Ook Quake II en III zullen op een later tijdstip nog verschijnen via de service.

Een reactie achterlaten