fbpx

Bethesda kondigt uit het niets nieuwe Fallout aan

Bethesda Softworks verraste plotsklaps met deze teaser om niet veel later een nieuwe titel van de Fallout-reeks aan te kondigen. Het gaat om Fallout 76, een spin-off van de reeks, waarin Vault 76 centraal staat. En tot zover gaat het officiële nieuws.

Een beetje opzoekingswerk leert ons echter dat Vault 76 zo’n 500 inwoners had. De constructie van de nucleaire bunker ging van start in februari 2065 en eindigde in oktober 2069 op de Fallout-tijdlijn. The Great War, die de Verenigde Staten in elke Fallout-game tot een nucleaire woestenij omtoverde, voltrok zich op 23 oktober 2073. En nu wordt het interessant, want op de Pip-boy in de teaser zien we duidelijk dat het 27 oktober 2102 is.


Fallout 76 speelt zich dus zo’n 30 jaar na The Great War af. En aangezien Vault 76 ontworpen was om 20 jaar na de oorlog te openen, kan het dus wel zijn dat je die opening live meemaakt. Vandaar ook de feestelijke sfeer en de affiche met daarop ‘Reclamation Day’.Wel vreemd is dat er in de teaser helemaal geen 500 inwoners te zien zijn. Misschien is er toch wat misgelopen tijdens de quarantaine-periode?

Dat we alles te weten komen over de game op E3, is zo goed als zeker. Al beweren de jongens van Kotaku nu al dat het geen singleplayergame wordt, maar een online survival RPG zoals DayZ. 

Een reactie achterlaten