fbpx

Gerucht: Fallout 76 wordt online survival RPG

Fallout 76 Online

Bethesda kondigde Fallout 76 aan, maar gaf verder geen details over welk type game het wordt. Volgens een rapport van website Kotaku slaat Bethesda met Fallout 76 het roer om. Dit keer geen singleplayergame, maar een online survival RPG geïnspireerd door games zoals DayZ en Rust.

Volgens drie verschillende bronnen van de Amerikaanse website Kotaku is Fallout 76 een experiment. Aanvankelijk startte het project als een prototype voor een online versie van Fallout 4, maar tijdens de ontwikkeling groeide de titel uit tot iets volledig nieuw.


De game zal een typisch Fallout-verhaal hebben met daarbij horende quests. Daarnaast keert ook base building uit Fallout 4 terug en brengt de game tal van nieuwe survival- en multiplayer-mechanics naar de reeks.

Geen spin-off à la New Vegas dus, al lijkt dit concept ook wel cool. Toch even meegeven dat het ook vreemd is, want Bethesda zei eind april nog dat het zich wil inzetten voor singleplayer games. Terwijl het nu een van zijn bekendste singleplayerfranchises naar het multiplayer-universum brengt. Meer nieuws op E3!

Een reactie achterlaten