fbpx

Bethesda heeft alweer problemen met Fallout 76

Fallout 76 blijft een probleemkind voor uitgever Bethesda. Na de slechte launch en de heisa rond de Power Armor Edition, staat de game alweer in een slecht daglicht. Gamers hebben namelijk uitgevist hoe ze de developer room kunnen binnendringen en er exclusieve items kunnen ontfutselen zonder te betalen.

Een developer room is een soort van grote open ruimte, waar ontwikkelaars alles in de game kunnen testen. En waar ze voorwerpen kunnen opslaan die niet gebruikt worden. Omdat ze geschrapt zijn uit de originele release of omdat ze nog moeten verschijnen. Om die reden is een developer room een goudmijn voor spelers, omdat er je zowat elke bestaand voorwerp in de game kan vinden.


Geruchten over de ruimte deden de laatste weken vooral de ronde op Reddit, maar bleken al veel langer te circuleren op Discord. Spelers hebben zich een weg naar de mysterieuze ruimte gevonden, waar ze naar hartenlust kunnen looten. De ruimte bevat namelijk elke blauwprint uit de game. Van Power armors, tot wapens en veel meer. Maar ook exclusieve skins waarvoor de consument moet betalen, bijvoorbeeld voor pre-orders of van de Ultimate edition.

Geen wonder dat Bethesda niet wil dat de kamer gevonden werd. Personages van accounts die er aanwezig waren, krijgen dan ook een mailtje toegestuurd met de boodschap dat de account geschorst wordt tot Bethesda een antwoord krijgt. Geen idee of dat helpt, want snode spelers starten een tweede account op om de voorwerpen uit de kluis te halen en over te zetten naar een andere account. Op die manier zouden ze schijnbaar gespaard blijven van een ban. Er zijn zelfs geruchten die beweren dat er een Discord-server is waar de items verhandeld worden.

Een behoorlijk verliesmakende zaak voor de uitgever, dus is het geen verrassing dat hij de banhamer bovenhaalt. Wie een kijkje wil nemen in de developer room zonder een ban te riskeren, kan de video hierboven bekijken.

Een reactie achterlaten