fbpx

Bethesda bant homofobe spelers in Fallout 76

Fallout 76 heeft nog niet veel goed nieuws gezien. De eerste reviews waren vernietigend, spelers zijn niet te spreken over de kwaliteit van de draagtas in de Power Armor Edition en een advocatenkantoor roept zelfs spelers op om een rechtszaak tegen Bethesda aan te spannen. Nu lijkt de uitgever wel iets goed te doen, want Bethesda heeft onlangs een groep spelers een permanente ban gegeven vanwege homofoob gedrag.

Het begon allemaal toen twee spelersgroepen in de game met elkaar aan de praat geraakten. Eentje van hen, een speler genaamd NathanTheHicc, vroeg aan de andere groep of hij een Disease Cure kon krijgen. Toen een speler van AJ’s groep echter zei dat-ie de outfit of het personage van NathanTheHicc knap vond, gingen de poppen aan het dansen. De kerel reageerde met “fuck deze homo shit” en trapte het af.


Later kwam Nathan terug met z’n groep en probeerde het personage van AJ te doden. De spelers noemde zichzelf ‘The Gay Eliminators’ en riepen tal van homofobe scheldwoorden door hun headset. Zolang beide spelers tijdens PvP het vuur niet openen, blijft de schade van de aanvallende speler echter bijzonder laag. AJ negeerde dus de aanval, maar met de hulp van zijn vrienden kreeg Nathan de jongen toch dood. AJ vertelde aan Eurogamer dat hij moest wisselen van server om verdere incidenten te voorkomen.

Fallout 76 biedt niet de mogelijkheid om spelers te rapporteren, dus trok AJ naar Twitter om het incident te melden. Via de website van de game had hij immers ook moeite met leveren van bewijsmateriaal:

“De tweet werd doorgestuurd naar community managers en die waren heel behulpzaam. We kregen een link, maar de website vroeg om een videofile van het incident, maar de geaccepteerde bestandstypes waren geen videofiles, dus konden we er geen opsturen. Het leek heel moeilijk spelers te rapporteren.”

Later uploadde Nathan, een middelbare scholier, het incident ook op zijn YouTube-kanaal, met als titel “Cleansing of the Queers.” De jongeman toonde geen berouw voor zijn daden toen Eurogamer hem ernaar vroeg:

“Ik haat de holebi community niet. Het was gewoon al laat en na onze eerste ontmoeting dachten we dat het grappig zou zijn om hen een poets te bakken. Je kan zeggen dat dat slecht is, maar het waren eerder speelse plagerijtjes. Ik heb er ook geen spijt van en ga me niet verontschuldigen.”

Bethesda tilde zwaarder aan het incident. Oorspronkelijk kregen de kleinerende spelers een tijdelijke verbanning van drie dagen. Na verder onderzoek werd die omgeschakeld naar een permanente ban.

Een reactie achterlaten