fbpx

Bedenker van John Wick werkt aan Streets of Rage film

Streets of Rage

Na het succes van Sonic The Hedgehog 2 heeft Hollywood de smaak te pakken van high-budget videogamefilms. Al is dit er toch eentje waar wij écht naar uitkijken. John Wick bedenker Derek Kolstad werkt aan een verfilming van Streets of Rage, de klassieke beat ‘em up van SEGA.

Volgens filmwebsite Deadline wordt de film geproduceerd door dj2 Entertainment (Sonic The Hedgehog) en Escape Artists (Equalizer). Kolstad zelf verzorgt het script, maar het zijn vooral de actiescènes waar wij ons nu al geen zorgen meer om maken. Met de bedenker van John Wick en de producent van Equalizer kan dat immers niet misgaan. Althans, dat hopen we.


Veel meer details zijn er niet bekend, al heeft de schrijver een rijke bron aan inspiratie. Streets of Rage kreeg in 2020 immers een vierde deel dat zijn voorgangers alle eer aandeed. De originele SEGA Mega Drive-game dateert al van 1991 en plaatst spelers in de huid van een voormalig agent, die op z’n eentje een misdaadbende probeert uit te schakelen.

Naast de Streets of Rage-film werkt productiemaatschappij dj2 Entertainment ook aan heel wat andere filmprojecten. Zo hebben ze plannen voor een verfilming van zowel Life Is Strange, It Takes Two, Sleeping Dogs als Disco Elysium.

De regisseur van de John Wick-films Chad Stahelski werkt dan weer samen met Sony aan een Ghost of Tsushima-film. Verwacht vanaf 2023 alvast een overload aan gamefilms.

Een reactie achterlaten