fbpx

Bedenker Game of Thrones werkt mee aan Japanse game

Game of Thrones

George R.R. Martin, de auteur van A Song of Fire and Ice, waarop de tv-serie Game of Thrones gebaseerd is, werkt mee aan een videogame van een Japanse ontwikkelaar. Dat heeft de schrijver laten vallen in een nieuwe blogpost. Het zou gaan om het nieuwe project van de makers van Dark Souls dat volgens geruchten op E3 wordt aangekondigd.

In zijn blogpost heeft Martin het over het einde van de tv-reeks en alle projecten waar hij nu mee bezig is. Hij legt uit dat hij acht verschillende tv-series aan het maken is (5 voor HBO, 2 voor Hulu en eentje voor History Channel), enkele kortfilms en niet te vergeten: de laatste delen van A Song of Fire and Ice. Voegt hij er ook nog aan toe: “And I’ve consulted on a video game out of Japan.”


Het gerucht dat de schrijver meewerkt aan het nieuwste project van From Software doet al lang de ronde, maar nu heeft Martin het ook bevestigd. Of de game gerelateerd is aan Game of Thrones, is niet duidelijk. Wel bekend is dat RPG een open wereld heeft, een middeleeuws Viking-thema en dat paardrijden een centrale rol speelt. Eerdere details verklapten ook dat de speler verschillende steden moet aanvallen, waarbij je met elke gevallen regio nieuwe krachten vrijspeelt, die je dan kan gebruiken bij de invasie van de volgende stad.

Op de eerste beelden hoeven we niet lang te wachten, want ‘Project Rune’ zou al 3 jaar in ontwikkeling zijn en wordt schijnbaar onthuld op de E3-persconferentie van Microsoft. Uitgever van dienst is Bandai Namco, die eerder al met From Software werkte voor Dark Souls 2.

Een reactie achterlaten