fbpx

Apple verwijdert ontwikkelaarsaccount van Epic Games

Apple

In het conflict tussen Apple en Epic Games gaat Apple er met de grove borstel door. De tech gigant heeft intussen de ontwikkelaarsaccount van Epic Games in de App Store opgeschort. Als gevolg kan Epic Games geen applicaties of games meer in de App Store aanbieden. Alle bestaande apps van Epic Games zijn ook verwijderd uit de digitale winkel.

Ontwikkelaars van iOS-app kunnen de Unreal engine wel verder gebruiken. Alle games die gebruik maken van de Unreal Engine en ontwikkeld zijn door third-party studio’s, moeten volgens een juridisch oordeel wel verkrijgbaar blijven in de App Store.


In een statement aan 9to5Mac zegt Apple het volgende:

“We zijn teleurgesteld dat we de Epic Games account op de App Store hebben moeten beëindigen. We hebben lang samengewerkt. Het gerecht heeft Epic aangeraden om de guidelines van de App Store te volgen zolang er geen uitspraak is in onze rechtszaak. Het zijn immer de guidelines die de studio altijd gevolgd heeft tot-ie deze situaties creëerde.

Epic wilde niet toegeven. De studio bleef Fortnite updates lanceren die het beleid van de App Store met de voeten treden. Dat is niet eerlijk tegenover andere ontwikkelaars en helemaal niet ten opzichte van de klant, die Epic nu het hardst benadeeld.”

Tim Sweeney, de grote baas van Epic Games, heeft uiteraard ook al gereageerd.

Eerder deze maand werd Fortnite van de App Store verwijderd nadat Epic Games probeerde de 30% commissie van Apple op alle in-game aankopen te omzeilen. Dat zinde Apple niet waardoor het de game gewoon verwijderd. Ook Google deed hetzelfde en verwijderde Fortnite van de Google Play Store. De game kan niet meer gedownload worden op mobile devices en bestaande users kunnen de game niet langer updaten.

Epic Games sleept daarom Apple voor de rechter. Volgens Epic heeft Apple op iOS-toestellen een monopoliepositie en is dat een inbreuk op de wet der vrije concurrentie. Epic Games hoopt om via de rechtbank Apple te doen afstappen van de 30% commissie. Met andere woorden: it’s all about the money.

Hoe deze soap verder gaat? We houden je op de hoogte!

 

Een reactie achterlaten