fbpx

Ancestors lijkt verdacht veel op Assassin’s Creed

Ancestors: The Humankind Odyssey is er voorlopig nog geen gameplay gedeeld op het wereldwijde web. Toch kregen enkele journalisten al een korte demo te zien achter gesloten deuren op de Reboot Develop conferentie. De toeschouwers zijn het eensgezind eens: op het eerste zicht lijken de animaties enorm hard op die van Assassin’s Creed.

Toeval? Natuurlijk niet. Ancestors wordt ontwikkeld door de nieuwe studio van Patrice Desilets, een van de bedenkers van Assassin’s Creed. Na zijn vete met Ubisoft trok hij naar THQ dat later opgedoekt werd. Zijn game, 1666 Amsterdam, werd dan overgekocht door de Franse uitgever. Het meningsverschil wakkerde opnieuw aan waardoor Desilets Panache Studios oprichtte en aan een nieuwe game startte.


De gameplay van Ancestors toont een aapachtige die door bomen klimt en zichzelf lanceert van de hoogste tak naar een andere boom. De klimstijl lijkt erg op die van Assassin’s Creed. Een ander fragment toonde hoe een aap een snack werd van een krokodil. Die laatste werd niet veel later het hapje van een sabeltandtijger die op zijn beurt het prooi werd van een anaconda. De natuur en wereld van Ancestors kent simpelweg geen genade.

Adsense - In Article After ParaGraph 2

Hoewel Ancestors niet episodisch is van structuur, was het kenmerk ‘Volume One’ duidelijk aanwezig tijdens de speelsessie. Dit eerste deel focust zich op het Afrika van tien miljoen jaar geleden. Het spel krijgt een open wereld die heel wat variatie biedt.

In het tweede deel van de demonstratie kroop een aap naar het topje van een boom om de eieren uit een nest te roven. Dat was niet naar de zin van moeder arend. Zij slaat genadeloos toe en rukt de aap weg van haar teerbeminde eieren. De sessie eindigt met de aapachtige die roerloos op de grond terwijl de roofvogel gretig van de uitpuilende ingewanden smult.

Het lijkt erop dat Ancestors: The Humankind Odyssey zowel een fascinerend als bruut spel wordt. Wanneer Desilets het spel publiekelijk wil onthullen, is voorlopig onbekend. Wij hopen dat de eerste beelden getoond worden tijdens de komende E3.

 

REACTIES (2)

  1. Linda_minoes

    Yeah!

Laat een reactie achter