fbpx

Analist: ‘GTA 6 wordt belangrijkste release ooit’

GTA 6

GTA 6 zou de snelst verkopende, maar ook belangrijkste release ooit kunnen worden in de geschiedenis van videogames. Dat beweert een financiële analist die de financiële toestand van de game-industrie onder de loep heeft genomen.

Momenteel woedt er een crisis in de gamesector. Het aantal ontslagen is ongezien en talloze projecten worden geannuleerd. Anderen zijn on hold gezet. Allemaal omdat er tijdens de Covid-19 pandemie te veel projecten groen licht kregen. Toch is er volgens Mat Piscatella, financieel expert en analist bij Circana, ook hoop.


Zo vertelt hij aan GI.biz dat GTA 6 een immens belangrijke game wordt die de staat van de game-industrie volledig kan veranderen. De release van GTA 6 zal zo gigantisch zijn dat het een vernieuwde interesse in games met zich zal meebrengen en de industrie terug zal doen opleven.

Ook dankzij de dalende rentevoet zal er vanaf 2025 opnieuw meer geld geïnvesteerd worden in uitgevers en ontwikkelaars. Er zullen meer nieuwe projecten worden gestart en bestaande ontwikkelingen zullen een boost krijgen.

Momenteel staat GTA 6 gepland voor 2025. Hoe dichter de release nadert, hoe groter de hype wordt.

Een reactie achterlaten