fbpx

Amsterdam 1666 nog steeds in ontwikkeling

Hoewel Panache Digital Games, de nieuwe studio van Assassin’s Creed bedenker Patrice Desilets, momenteel ijverig sleutelt aan Ancestors: The Humankind Odyssey, staat ook Amsterdam 1666 nog steeds op de planning.

Amsterdam 1666 zou een gelijkaardige game worden als Assassin’s Creed, al heeft de titel al een behoorlijke geschiedenis achter de rug. Desilets bedacht het concept nadat-ie Ubisoft verlaten had en zich aansloot bij THQ Montreal. Ironisch genoeg ging dat bedrijf failliet en Ubisoft kocht de boel weer over. Waardoor de rechten van de game dus ook in handen van die uitgever terechtkwamen.


Desilets vocht voor zijn game en kreeg de rechten van Amsterdam 1666 uiteindelijk toch in zijn bezit, maar om de gemoederen te bedaren ging-ie eerst een andere richting uit met Ancestors: A Humankind Odyssey. Fans van Amsterdam hoeven echter niets te vrezen, want de game is zeker niet geannuleerd. Sterker nog, volgens Desilets vormt Ancestors een stevige basis voor die game:

“Amsterdam 1666 is zeker niet geannuleerd. De game komt er ooit nog aan. Want als je er even bij stilstaat… een boom beklimmen, een rotswand beklimmen en een huis beklimmen. De basis is hetzelfde en het lijkt wel of ik nu een toolbox heb.”

Desilets geeft wel toe dat het faillisement van THQ en bijgevolg de ‘annulatie’ van Amsterdam 1666 een tol hebben gehad:

“De game zal waarschijnlijk anders zijn. Als we klaar zijn met Ancestors en Amsterdam dan effectief het volgende project wordt, wil ik waarschijnlijk helemaal van nul beginnen.”

Blijft uiteraard allemaal vrij vaag, maar de focus van Panache is nu Ancestors. Die game zou trouwens nog dit jaar verschijnen.

Een reactie achterlaten