fbpx

Ambitieuze De Sims rivaal Life By You geannuleerd

Life By You

Slecht nieuws voor fans van life simulations, want uitgever Paradox Interactive heeft Life By You, een rivaal voor De Sims, geannuleerd. De uitgever deed dat nadat de early access-versie twee keer werd uitgesteld en doekte ook meteen de ontwikkelaar op.

De uitgever vertelde op het forum van het bedrijf dat Life By You is geschrapt. Een moeilijke, maar nodige beslissing, want na het uitstel van de early access release, werd snel duidelijk Life By You nog een lange en onzekere weg te gaan had tot een officiële release.


De early acces-versie werd uitgesteld omdat die volgens Paradox nog tekort schoot op enkele belangrijke vlakken. Een langere ontwikkelingsperiode was mogelijk, maar na een evaluatie bleek dat de game nog te veel werk nodig had om de kwaliteit te bereiken die Paradox wilde.

Normaal zou Life By You in early access gaan in september 2023, maar werd uitgesteld tot maart 2024. Ook die datum was niet haalbaar, waardoor de early access release opschoof naar juni. Al blijkt nu dus dat de game helemaal niet meer verschijnt.

Life By You zou de eerste titel worden van Paradox Tectonic, maar door de annulatie wordt die studio nu gesloten. De game zag er bijzonder ambitieus en veelbelovend uit in de trailer.

Een reactie achterlaten