fbpx

HPTO

Gerucht: Amazon koopt Tomb Raider franchise voor $600 miljoen

tomb raider amazon

Het is mogelijk dat Tomb Raider in handen komt van internetgigant Amazon. Volgens Fellowship of Fans zou Embracer Group die zowel ontwikkelaar Crystal Dynamics als de Tomb Raider franchise van Square Enix kocht, de reeks nu doorverkopen aan Amazon.

De website beweert dat dit de grootste aankoop van Amazon wordt, sinds de televisierechten van The Lord of the Rings: Rings of Power. Volgens de website werd de franchise verkocht voor zo’n 600 miljoen dollar, al wil de website zijn bronnen niet prijsgeven.


De Embracer Group kocht vorig jaar bijna alle westerse studio’s van Square Enix over, waaronder Crystal Dynamics, Eidos Montreal, inclusief al hun franchises. Embracer betaalde toen zo’n 330 miljoen dollar. Als dit gerucht klopt, heeft Embracer één franchise voor het dubbele verkocht.

Gezien de bron vrij onbekend is, beschouw je dit nieuwtje best als een gerucht. Natuurlijk weten we wel dat Amazon de nieuwe Tomb Raider game van Crystal Dynamics – gemaakt in Unreal Engine 5 – zal uitgeven. Ook heeft Amazon plannen om films en een tv-serie van de franchise te maken.

Een reactie achterlaten