fbpx

Activision heeft al Call of Duty games gepland tot 2027

Black Ops 2

Activision wil het succes van Call of Duty nog een hele tijd verderzetten. De uitgever heeft tot en met 2027 al nieuwe delen gepland voor de shooter. Inclusief Modern Warfare 3, krijgen we nog zeker 5 Call of Duty-games.

Activision  Rob Kostich onthulde het nieuws in een interview met GamesBeat. “We zit voortdurend in een planningsfase en werken op lange termijn,” vertelt Kostich. “Op dit moment zijn er Call of Duty games gepland tot en met 2027, waar ook aan gewerkt wordt.”


Balans is daarbij ontzettend belangrijk volgens Kostich. Zo wil Activision meeslepende, maar ook gevarieerde ervaringen bieden, waarbij spelers het idee hebben dat ze een nieuw soort fun beleven. De wapens in de games zijn daarbij heel belangrijk en dat hangt vaak samen met het verhaal en de tijdsperiode.

“WOII biedt veel minder flexibiliteit op vlak van wapens, vertelt Kostich. “Maar voor de moderne oorlogen is dat anders gezien futuristische elementen in een hedendaagse setting plausibel kunnen zijn. En dus meer flexibiliteit mogelijk maken.”

Kostich geeft toe dat Black Ops daarom een van zijn favoriete subreeksen is: “Black Ops is super interessant omdat de reeks toegang biedt tot top secret wapens en experimenten. Om die reden is er veel creativiteit mogelijk in de Black Ops games.”

Dat Activision nog heuse plannen heeft voor Call of Duty staat buiten kijf. Verwacht allerminst nog een Call of Duty: Modern Warfare 4. Aangezien het aankomende Modern Warfare 3 eigenlijk gepland was als een extensie van zijn voorganger.

En erna? Gezien Kostich’ enthousiasme voor de Black Ops-serie gokken wij dat er ook een nieuw deel met die naam zit aan te komen. Wat denken jullie?

Een reactie achterlaten