fbpx

Activision: “Call of Duty 2023 wordt full premium release”

Call of Duty 2a23.jpg

Activision heeft meer van zijn plannen voor de volgende Call of Duty toegelicht in een financieel rapport. Volgens de uitgever wordt Call of Duty 2023 een ‘full premium’ release. Of dit betekent dat het een nieuwe game wordt of een expansie van Modern Warfare 2, is niet duidelijk.

Volgens eerdere geruchten zou Activision volgend jaar geen nieuwe Call of Duty uitbrengen, maar een uitbreiding voor Modern Warfare 2. Dat lijkt de uitgever nu in het nieuwste kwartaalrapport tegen te spreken.


Volgens Activision wordt Call of Duty 2023 de meest robuuste Call of Duty live ervaring ooit. Letterlijk: “Een full premium release met nog meer meeslepende free-to-play ervaring op alle platformen.”

Journalist Jason Schreier, die uitpakte met het gerucht, blijft bij zijn statement. Hij tweette dat die ‘full premium release’ PR-taal is voor een verderzetting van Modern Warfare 2. “Ze noemen het enkel zo omdat ze het als full priced game in de markt willen zetten,” tweet Schreier.

Call of Duty 2023 wordt volgens Schreier ontwikkeld door Sledgehammer en wordt een expansie voor Modern Warfare 2 met singleplayer- en multiplayercontent. Groot genoeg zodat Activision er 70 dollar kan voor vragen.

De échte nieuwe Call of Duty komt in 2024 en wordt gemaakt door Treyarch.

Een reactie achterlaten