fbpx

Aandelen EA zakken fors na Battlefront II-heisa

Star Wars Battlefront II bracht heel wat controverse met zich mee: nadat een aantal spelers steen en been klaagden over de microtransacties, kreeg hun verhaal gehoor bij de algemene media en diverse overheden. Ook onze kansspelcommissie en die van andere landen startten een onderzoek naar loot boxes in games. De affaire zorgt voor een sterk schommelende aandelenkoers bij EA en zenuwachtige investeerders.

Sinds het einde van oktober is de waarde van een aandeel bij EA met 8,5 procent gezakt. Naar schatting van analisten zou het bedrijf ongeveer 3,1 miljard dollar minder waard zijn in aandelen. Vanwaar die drastische daling? De beslissing van EA om de loot crates te verwijderen uit Star Wars Battlefront II creëert de verwachting bij de aandeelhouders dat de inkomsten van dit najaar een pak lager zullen zijn dan voorspeld. Daarbovenop liggen de verkoopaantallen van het spel aanzienlijk lager dan die van het vorige deel.


Vorige week probeerde EA nog de gemoederen te bedaren bij zijn aandeelhouders door een bericht uit te sturen. Hierin benadrukte de uitgever dat het verwijderen van de microtransacties geen invloed zou hebben op de inkomsten van het bedrijf.

Een reactie achterlaten