fbpx

7 tips om Prey te overleven

Bethesda’s nieuwe shooter Prey komt er morgen aan en wordt nu al omschreven als BioShock in space. Voldoende reden om even aan boord te wippen van de Talos I en te ontdekken hoe kwaadaardig die aliens wel zijn. Na zowat een uurtje sterven hebben we deze 7 handige tips en tricks voor je klaar. Dat die buitenaardse rotzakken maar al beginnen huiveren.

1. Kies je geslacht


Het is een vraag die elke Bethesda-fan bekend in de oren klinkt en Prey legt je bij aanvang hetzelfde dilemma voor: speel je de game als mannelijke of vrouwelijke versie van hoofdrolspeler Morgan Yu? Niet te lang twijfelen, want de keuze is puur esthetisch.  Jawel, in tegenstelling tot porno hebben de geslachtsdelen hier weinig invloed op het verhaal. Tenzij Bethesda nog een verrassing voor ons in petto heeft…

Prey-2017-Preview-Shot-(2)

2. Verken het ruimtestation

Het ruimtestation Talos 1 is gigantisch. Zo gigantisch dat geen enkele playthrough dezelfde zal zijn. Er zijn shortcuts, omwegen, geheime kamers en vooral heel veel collectibles. Keer het ruimtestation op zijn kop en onderzoek elke hoek en ruimte, want overal zitten voorwerpen, wapens en skill points verstopt. Actief afwijken van het vooropgestelde pad en creatief omgaan met al je middelen is dus de boodschap.

explore   

3. Denk aan het milieu

Wat moet je nu met een koffiemok in de ruimte?! Alles. Ook al lijken sommige voorwerpen volstrekt banaal, kan je ze best in je ruimtepak proppen. Want in de toekomstversie van Prey heeft de mensheid een best handige machine uitgevonden. Een recyclagetoestel dat alle mogelijke voorwerpen tot bruikbare items transformeert of tot onderdelen om je wapens of uitrusting mee te pimpen. Volstouwen, die broekzakken!

item

4. Kies je perks zorgvuldig

Tijdens je ruimteavontuur loop je een shitload aan aliens tegen het lijf. Je hebt de Mimicks, Phantoms en vliegende Telepaths. Eerst willen ze je mindfucken om je vervolgens een kopje kleiner te maken. Om die strijd want evenrediger te maken, liggen Neuromods verspreid. De hebbedingetjes geven je een skill point, waarmee je je eigen genetische code kan herschrijven en je lichaam kan pimpen met speciale krachten (zei daar iemand BioShock?). Let wel: het aantal neuromods is beperkt, dus denk even goed na vooraleer je het skill-menu induikt.

perk

5. Pas je speelstijl aan

Bij elke situatie hoort een andere aanpak. Die wordt deels beïnvloed door je keuze van skill points, maar eveneens door je omgeving. Wanneer je elke kamer met getrokken blaffers inloopt zal je vaak sterven. Het is vaak handig om de confrontatie uit de weg te gaan en ninja-gewijs voorbij een bende Mimics te sneaken. En dankzij het creatieve wapentuig is dat ook perfect mogelijk.

gameplay

6. Gebruik je creatieve knalbuizen

De Gloo Cannon is één van de eerste coole toevoegingen aan je wapensarsenaal en etaleert meteen de creativiteit die we gewoon zijn van Arkane Studios (niet toevallig ook de jongens achter Dishonored). Dit wapen schiet een slijmerig substantie af die fungeert als instant-vriesmiddel. Mimics aan diggelen meppen nadat je er een laagje koude goo opgespoten hebt, is dan ook de boodschap. Gebruik het kanon gerust ook op strategische plaatsen om deuropeningen en nauwe gangen te blokkeren. Of creëer met een steenhard salvo platformen om zo die moeilijk te bereiken neuromod te gappen.

Prey_ReleaseDate_GLOOCannon_730x411

7. Vallen en weer opstaan

Ondanks alle bovenstaande tips delf je onvermijdelijk het onderspit.  Maar sterven hoort erbij. Leer van je dood en pas je speelstijl aan. Observeer de locatie van vijanden, maak slim gebruik van je vaardigheden en wapens, zodat uiteindelijk als overwinnaar uit de bus komt. O ja, voor we het vergeten: laat je vooral niet vangen door Mimics die zich gecamoufleerd hebben als barkruk of asbak. Je hartslag gaat meteen in overdrive eens de etterbakken naar je keel springen.

dood

Een reactie achterlaten