fbpx

7 redenen waarom je Persona moet spelen

Op 4 april komt er een eindelijk een vervolg op één van de meest gelauwerde RPG’s van de afgelopen tien jaar. Toch blijft de de Japanse Persona-reeks relatief onbekend voor het grote publiek. Tijd om daar verandering in te brengen! Haal je innerlijke demonen alvast boven en ontdek hier 7 goeie redenen om kennis te maken met de geniale RPG die Persona is.

 


1. Overdag naar school…

De hoofdpersonages van Persona zijn doorgaans tieners die hun broek slijten op de middelbare schoolbanken. De avonturen die je beleeft in de dungeons van Persona, staan in schril contrast met het dagelijkse scholierenleven dat je leidt. Maar ook daar maak jij de beslissingen. Met welke vrienden ga je uit? Welke sportactiviteit wil je beoefenen? En hoe hard ga je studeren voor je examens? Nooit gedacht dat een schoolsimulator zo awesome kon zijn. O ja, in Japan is er ook les op zaterdag, dus besteed je vrije tijd nuttig!

2. …’s nachts de superheld uithangen!

Naast dat leven op en rond de school, heeft Persona een volledig ander kantje. ’s Nachts storten de personages zich – al dan niet vrijwillig – in het avontuur. Soms omdat zij als enige bepaalde mysteries kunnen ontrafelen of moorden kunnen oplossen, dankzij hun speciale gaven. De combinatie van school met superhelden doet denken aan Kick-Ass en werkt wonderwel voor de afwisseling van de game. Opsteker: Persona 5 geeft je voor het eerst heuse superheldenkostuums zodat je je nachtelijke activiteiten incognito kan uitvoeren.

Persona negotiation

3. Briljante combat

Persona staat bol van de actie en hanteert turn based combat waarmee de klassieke Japanse RPG synoniem staat, maar niet zonder er bakken extra schwung aan te geven. De gevechten verlopen doorgaans extreem snel, maar laten heel wat ruimte voor een tactische aanpak. Je kan ook vijanden omkopen en zelfs rekruteren, een feature die na lange afwezigheid eindelijk zijn terugkeer maakt in Persona 5.

 

Persona Carmen

4. Verzamelen geblazen!

Persona wordt soms wel eens omschreven als een ‘Pokémon voor volwassenen’, en in zekere zin klopt dat wel. Personages vechten hier ook door het inzetten van hun Persona. Die zijn vaak gebaseerd op mythologische wezens zoals Incubus of Naga, of op goden en demonen als Thor, Oni of Anubis. Elk hebben ze hun eigen sterktes, skills en zwakheden en je kan twee Persona telkens samen doen smelten tot een gloednieuwe.

Kamoshida Persona5. Enkel voor volwassenen

De helden uit Persona kan je niet vergelijken met die uit meer klassieke RPG-reeksen zoals Dragon Quest of Final Fantasy. Ze komen doorgaans per ongeluk aan hun krachten, en bestrijden eerder de dagelijkse corruptie, dan dat ze per se de wereld willen redden. Persona staat daarom bekend voor persoonlijke verhalen die volwassen onderwerpen als verkrachting, afpersing en druggebruik niet schuwen.

Ryuji Persona

6. Echt overal verhaal

Niet alleen bevat een typische Persona een puik hoofdverhaal, je kan daarnaast ook heel wat andere paden. Zo leer je tijdens het spelen talloze personages kennen die elk hun eigen problemen en achtergrondverhaal hebben. Naarmate je meer tijd met ze spendeert, ontdek je niet alleen hun echte persoonlijkheid, maar versterk je bovendien je eigen Persona. In Persona 5 ontmoet je niet enkel je medestudenten, maar onder meer ook een gefaald politicus, een leerkracht met een bijzonder bijberoep en een dronken journaliste. Achter elke hoek schuilt verhaal.

Persona Shibuya

7. Vette visuals en geniale soundtrack

Componist Shoji Meguro staat al jaren aan het hoofd van de muziek bij ontwikkelaar P-Studio, en slaagt er telkens in de games te voorzien van een memorabele soundtrack. Soms opzwepend, soms jazzy en chill, maar altijd zijn het tracks die je nog wekenlang zal neuriën. Ze passen dan ook voortreffelijk bij de op anime gebaseerde visuals, die verrassend veel details bevatten en je onderdompelen in de sfeer van een Japanse schooltiener/demonenjager.

Persona 5 verschijnt op 4 april voor PlayStation 4. Wij zitten ondertussen zo’n 62 uur ver in de game en hebben bijna onze review klaar voor de nieuwe Invader Magazine. Hou onze website en Facebookpagina in de gaten, want wie weet geven we wel een exemplaar van de game weg.

 

Een reactie achterlaten