fbpx

7 redenen waarom Injustice 2 kont schopt

Wie ons op Instagram volgt wie het al langer: onlangs kregen we in Amsterdam een voorproefje van het nieuwe superheldenknokspel Injustice 2. De eerste kennismaking was oerhard. We zijn de game ondertussen al uitgebreid aan het reviewen, maar hier alvast onze eerste indrukken.

1. Kickass verhaalmodus


Injustice 2 borduurt op verhaalvlak voort op zijn voorganger waarin Superman de ultieme bad guy uithangt. Na Supermans nederlaag, probeert Batman opnieuw de brokken te lijmen. Maar snel komt er een nieuwe dreiging in de vorm van slechterik Brainiac die planeet Aarde van de ruimtekaart wil vegen. Het verhaal neemt zo’n zes tot acht uur in beslag, waarin je keuzes het verdere verloop van de game bepalen. Genoeg alternatieve eindes om de verhaalmode enkele keren te herspelen.

Injustice-2-Brainiac-Shattered-Alliances-Trailer

2. Shitload aan characters

Hey Capcom, even opletten! Terwijl Street Fighter V met een minimumaantal aan vechtersbazen startte, doet Injustice 2 het met zo’n 30 superhelden én zicht op extra DLC- personages. Wat meteen opvalt is het grote deel onbekende characters uit de stal van DC Comics, naast de typische helden als The Flash, Batman of Superman. Maar goed, genoeg nieuwe tronies om kapot te meppen. Voordeel: gezien de makers ook de bedenkers van Mortal Kombat zijn, maakt Sub-Zero zijn opwachting.

Injustice 2_20170510081338

3. Pimp je superheld

Een coole, nieuwe feature is het Gear-systeem waarbij je de outfit van je fighter kan aanpassen. Niet enkel esthetisch, maar ook op vlak van performantie. Na elk gevecht krijg je je loot krijgt in de vorm van upgrades of attributen. Alle kits hebben een invloed op hoe het personage speelt en welke vechtstijl hij of zij hanteert. Batman met kryptoniet in z’n pak om Superman volledig de verdoemenis in te meppen? Goed gevonden!

Screen_Shot_2017_03_01_at_9.14.09_PM

4. Schakel een sidekick in

Injustice 2 is geen tag team knokspel zoals Marvel vs. Capcom Infinite. Maar je krijgt wel de mogelijkheid om sidekicks of bondgenoten in te roepen tijdens gevechten. Wanneer jouw superheld het zwaar te verduren krijgt, komen ze jouw tegenstander even stoorzenderen zodat jij de kans krijgt om die seconde rust perfect om te zetten in een counter van jewelste.

injustice-2-01-24-17-2

5. Care package incoming!

Dat Injustice 2 een stevige RPG-injectie heeft gekregen blijkt wanneer we onze inventory overlopen. Terwijl er geen microtransacties zijn om direct gear te kopen, kan je via Mother Boxes nieuwe items vrijspelen. Zo kan je met het verdiende geld een bronzen, silveren, gouden, platinum en diamanten kist aankopen. Hoe duurder de box, hoe zeldzaam en sterk de items.

injustice-2-xbox-preview-motherbox

6. The Multiverse

Net zoals the Towers in Mortal Kombat, is er in Injustice 2 een gelijkaardig systeem aanwezig: the Multiverse. Hierin krijg je dagelijks de keuze uit zes planeten waar je aan verschillende evenementen kan deelnemen en steeds moeilijker wordende challenges aangaan. Door het voltooien van online events en challenges speel je speciale uitrustingen, credits en Mother Boxes vrij. Eén planeet staat volledig in het teken van een bepaald character. Wanneer je alle challenges op die planeet voltooit, krijg je een speciaal stuk voor dat personage.

Schermafbeelding 2017-05-15 om 10.33.23

7. Guilds oprichten

Nog een feature die je aandacht verdient: in Injustice 2 kan je met gelijkgezinden Guilds oprichten en zo in groep door the Multiverse knallen. Leuk om samen online te spelen in een party en het is ook voordelig: zo kan je de challenges en bazen aan een hoog tempo tegen de grond meppen, waarna je de buit verdeelt onder je strijdmakkers. Genoeg nieuwe features om nu al van een geslaagd vervolg te spreken. Ons finale verdict kan je binnenkort in de nieuwe Invader Magazine lezen.

INJ-20170509-Guild

Een reactie achterlaten