fbpx

2K Games onder vuur door reclame in NBA 2K21

NBA

Uitgever 2K Games ligt opnieuw onder vuur nadat-ie advertentievideo’s toevoegde aan sportgame NBA 2K21. De video’s kunnen niet worden overgeslagen en daar zijn fans allerminst over te spreken. Vooral omdat de game ook al aan standaard retailprijs verkocht wordt.

Hoewel de game voor de huidige generatie al een tijdje verkrijgbaar is, kreeg de game onlangs een update die reclamespots toevoegt tijdens het pre-game laadscherm. Tijdens die advertenties kunnen spelers hun team niet updaten of veranderen zolang de reclame afspeelt. En gezien het full-price prijskaartje van de game, zet dat kwaad bloed bij veel spelers.


YouTube-kanaal Stevivor nam de proef op de som en toont in onderstaande video hoe een reclamevideo voor de Oculus Quest 2 opduikt, terwijl de wedstrijd aan het laden is. De website rapporteert daarnaast ook dat de video’s niet overgeslagen kunnen worden. Gamers uiten hun onvrede op zowel Twitter, de subreddit van de game en andere platformen. Ze vinden het ongehoord dat 2K Games de game aan full-price verkoopt en daarbovenop nog eens geld verdient aan onaangekondigde in-game advertenties.

Ook uitgever EA voegde deze zomer in-game advertenties toe aan EA Sports UFC 4. De reacties van de community waren dermate negatief dat EA besliste om de in-game ads toch te verwijderen en zich publiek verontschuldigde.

Of 2K Games op de heisa zal reageren, wordt afwachten. Al is het niet de eerste keer dat de uitgever dit probeert. Zo bevatte voorganger NBA 2K20 ook reclamevideo’s, iets waar de community toen al niet mee kon lachen. Door de vele negatieve reacties liet de uitgever toen de reclames schrappen. Waarom 2K Games het nu gewoon opnieuw probeert, hopend op een positievere welkomst, is een raadsel.

Benieuwd of uitgever 2K de in-game ads ook zal doortrekken op next-gen consoles. De versie voor PS5 en Xbox Series X heeft een best hoge adviesprijs van €74,99 euro. Dat extra advertentievideo’s hier helemaal niet geapprecieerd zullen worden, is een understatement.

Een reactie achterlaten