fbpx

EA onder vuur na toevoegen in-game ads in UFC 4

UFC 4 ads

EA krijgt het zwaar te verduren nadat de uitgever in-game advertenties heeft toegevoegd aan UFC 4. Tijdens het begin en einde van de replays zagen spelers plots advertenties verschijnen. Ongehoord vinden de spelers dat EA bog extra inkomsten probeert te verdienen aan een game die al 60 euro kost. EA heeft inmiddels gereageerd en de advertenties verwijderd.

De video die verscheen op Reddit ging viraal en werd ondertussen zo’n 100.000 keer bekeken. In de video zien we hoe een advertentie voor de Amazon-serie The Boys opduikt aan het begin en einde van de replay. Verschillende andere advertenties voor de game zouden ook op andere plaatsen zijn opgedoken.


EA decided to add full-on commercials in the middle of gameplay in a $60 game a month after it’s release so it wasn’t talked about in reviews from r/assholedesign

UFC 4 lanceerde op 14 augustus zonder in-game advertenties. Dat twee weken later de spelers gevraagd wordt om cookies te aanvaarden en plots advertenties opduiken, vinden de spelers ongehoord. In-game reclame is niet nieuw, maar zie je doorgaans enkel in gratis mobile games om inkomsten te genereren. Dat EA dit principe ook toepast in een game waar spelers al €60 voor betaalden, kan niet.

Na massale reacties op de social media van EA, heeft de uitgever de in-game advertenties uit de game verwijderd. In een statement op Reddit verklaart EA dat dit soort in-game advertenties helemaal niet nieuw is. De massale feedback van de community heeft duidelijk gemaakt dat reclame tijdens de replays niet geapprecieerd wordt. Daarom heeft de uitgever het advertentiesysteem ook voor altijd heeft gedeactiveerd.

Wat is het volgende? Even jouw game onderbroken voor een korte boodschap van onze sponsors?

Een reactie achterlaten