fbpx

“20 miljoen PC-gamers maken binnenkort overstap naar consoles”

De toekomst voor pc-gamers ziet er niet rooskleurig uit. Althans volgens de Amerikaanse analisten van JP Research. Die concluderen na onderzoek dat de markt voor gaming-pc’s alsmaar kleiner wordt. Het onderzoeksbureau voorspelt dat niet minder dan 20 miljoen pc-gamers in de nabije toekomst de overstap zullen maken naar consoles.

Volgens de Amerikaanse onderzoekers zullen het niet de hardcore pc-gamers zijn die de overstap maken naar consoles, wel de gamers met een budget-pc. De reden daarvoor is de consoles die steeds sterker worden. Bovendien zijn de prijzen even aantrekkelijk en is het gemakkelijker om een console te kopen in plaats van elke 2-3 jaar een nieuwe low-end pc aan te schaffen.


“De innovatie in snelheid en krachtige, slimmere processoren is veel trager dan vroeger. Bovendien loopt de introductieperiode van nieuwe technologie al op tot 4 jaar. Dat maakt consoles efficiënter en daardoor zullen veel gamers de overstap wagen.”

Een tweede reden is dat cloud gaming diensten zoals Google Stadia erg aantrekkelijk zullen worden voor casual pc-gamers. Dat je dankzij cloud gaming kan gamen op verschillende toestellen, maakt de service heel toegankelijk. Gevolg: minder nood aan een high-end gaming pc.

Natuurlijk kan je al deze bevindingen het beste met een korreltje zout nemen. Volgens andere onderzoekers blijft de pc-markt net groeien. Anderen beweren dan dat traditionele consoles over 10 jaar dood en begraven zijn.

Nu goed, het zal interessant zijn om te zien hoe gaming nog evolueert. Onze mening? Wij gokken dat traditionele gameplatformen nog zeker 15 jaar blijven bestaan. Google, en eender welke Cloud Gaming provider, zal immers met behoorlijk sterke technologie mogen komen om een stabiele ervaring te garanderen. Om nog maar te zwijgen van input-lag en latency. Veel gamers zullen ervoor blijven kiezen om de game lokaal te laten renderen via krachtige hardware, want dat levert nog steeds de beste resultaten op. Wat denken jullie?

 

Een reactie achterlaten