fbpx

19-jarige neergeschoten tijdens verkoop van PS5

PS5

Dat de PlayStation 5 nog steeds bijzonder moeilijk te verkrijgen is, hoeven we je niet te vertellen. De schaarste zorgt voor een agressieve tweedehandsmarkt, soms zelfs met een slechte afloop. Zo werd een jongeman in de V.S. neergeschoten toen hij zijn PS5 probeerde te verkopen. Gelukkig verkeert hij niet in levensgevaar.

Het nieuws komt van de Amerikaanse nieuwszender ABC13. De 19-jarige jongen uit Harris County (Texas) had zijn PS5 afgelopen weekend online te koop gezet. Een geïnteresseerde koper had het zoekertje gezien en contacteerde de jongeman. Het duo sprak af op zondagnamiddag, maar toen de verkoper arriveerde, trok de koper een wapen en probeerde de console te stelen.


Er volgde een discussie, waarop de 19-jarige verkoper werd neergeschoten. Het slachtoffer werd geraakt in de zij en werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert nu in een stabiele conditie. De schutter wist te ontsnappen, maar liet wel de PS5 console achter. De lokale politie slaagde er niet in om een beschrijving van de dader op te stellen.

De situatie is het gevolg van de uiterst beperkte voorraad PS5-consoles. Hoewel Sony de productie opdrijft, gooien de coronamaatregelen en het tekort aan halfgeleiders roet in het eten.  Midden november maakte Sony bekend dat het 1 miljoen minder exemplaren zal kunnen produceren dan verwacht.

Een reactie achterlaten