fbpx

Een PS5 vinden wordt nog moeilijker: Sony gaat 1 miljoen minder PS5’s maken

PS5 SSD

Wie nog op zoek is naar een PlayStation 5 moet mogelijk een hele tijd wachten. Volgens het financiële persbureau Bloomberg heeft Sony zijn targets voor het huidige fiscale jaar bijgesteld: de uitgever zou 1 miljoen minder PS5-consoles kunnen maken dan verwacht.

De reden is nog steeds het nijpend tekort aan semiconductoren die de productie van zowat elk elektronisch toestel hindert. Daarbij komt ook de gigantische vraag naar PlayStation 5 consoles die door de coronacrisis enkel groter is geworden.


Door het aanhoudende chiptekort ziet Sony zich genoodzaakt om de productiedoelen van het huidige fiscaal jaar terug te schroeven van 16 naar 15 miljoen PS5-consoles. Met als gevolg dat de uitgever zijn doel van 14,8 miljoen verkochte consoles tegen 1 april 2022 niet zal halen.

Uiteraard blijft de PS5 nog steeds de snelst verkopende PlayStationconsole. Zo bereikte Sony al de kaap van 10 miljoen verkochte exemplaren in juli. Door de productieproblemen verliest de console natuurlijk zijn momentum, waardoor de cijfers van de PS4 misschien toch weer voorop komen te liggen.

Enige troost voor Sony is dat-ie niet de enige uitgever is die er last van heeft. Nintendo gaf immers ook al aan dat het de productievoorspelling van de Switch moest verminderen met zo’n 1,5 miljoen exemplaren.

Een reactie achterlaten