fbpx

Map van Red Dead Redemption 2 gelekt

Op internet is een afbeelding opgedoken van wat schijnbaar de map van Red Dead Redemption 2 zou zijn. Het beeld verscheen op NeoGAF, maar werd later weer verwijderd. Natuurlijk gebeurde dat niet vooraleer de nodige kopieën gemaakt waren.

De afbeelding lijkt verdacht veel op de map van de originele Red Dead, maar bij nadere inspectie zijn er toch opmerkelijke verschillen. Zo zijn er in de nieuwe wereld eilanden, waar je vermoedelijk naartoe kan zwemmen, en zijn de namen van settlements helemaal anders. Opvallend: er zijn geen spoorwegen, hoewel die in Red Dead Redemption prominent aanwezig waren. Het gerucht doet wel de ronde dat de nieuwe Red Dead een prequel zou worden. En dan is het gebrek aan spoorwegen logisch.


Maar het wordt nog beter, want website Techradar beweert dat ‘iemand die nauw betrokken is bij de ontwikkeling bevestigd heeft dat deze map echt is’. Volgens de website gaat het om een ‘vrij recente map van de art direction‘.

Merk trouwens op dat je The Great Plains kan terugvinden, waar zich in Red Dead Redemption het stadje Blackwater situeerde. Verder is ook New Bordeaux rechtsonder interessant, want dat is de regio waar Maffia III, die andere game van uitgever Take-Two Interactive, zich afspeelt.

De plaatsnamen klinken in ieder geval zo uit een Western gegrepen. Kijk maar naar Old Fort Wallace en Butcher Creek. Misschien komen we zelfs in New Mexico terecht, want bovenaan kunnen we een eilandje terugvinden met plaatsnaam El Hueco. Ideaal voor een proloog waarin je moet ontsnappen van enkele woedende pistolèro’s met een knappe signorita onder de arm.

Wij zien een nieuwe Red Dead zeker wel zitten.

RDR2map

REACTIES (2)

  1. drummerke

    Alweer iets om naar uit te kijken! (Als het waar is uiteraard…)

  2. Damasta007

    Top! Hopelijk officiële aankondiging op E3

Een reactie achterlaten