fbpx

Tony Hawk werkt niet langer samen met Activision

Tony Hawk en Activision werken officieel niet meer samen. Op Twitter verduidelijkte de legendarische skater dat remasters van zijn oerpopulaire Pro Skater-games nog kunnen, maar dat hijzelf er niets meer over te zeggen heeft. De licentie van de reeks bij Activision zit en hij werkt niet meer met de uitgever samen.

Hawk is inmiddels 49 en vertelde dat hij maar al te graag de uitdaging wil aangaan om nieuwe games te ontwikkelen voor de huidige consoles. Jammer genoeg heeft hij niet de vaardigheden of autoriteit om zo’n project groen licht te geven. Zowel Neversoft – de originele studio achter de reeks –  als opvolger Robomodo werden opgedoekt.


Aanvullend kaartte Hawk aan dat hij de servers van de oude games niet opnieuw kan starten. Ook uit de laatste game, Tony Hawk’s Pro Skater 5, werd eind vorig jaar de internetkabel uitgetrokken. Die laatste game was overigens geen succes. Het spel zat vol technische fouten en kreeg bakken kritiek.

Waarmee Tony Hawk nu wel bezig is, daar wil de man niet over uitweiden. Vorig jaar vertelde hij nog dat hij betrokken is met een nieuwe game rond skateboarden. Hij verduidelijkte zelfs dat het spel niet in ontwikkeling is bij Activision.

Recent nog doken de geruchten op over de komst van Skate 4. Misschien kunnen we zijn tricks binnenkort in EA’s game zien? Die uitgever zit trouwens zwaar in de problemen en heeft nood aan een succesnummer.

Een reactie achterlaten