fbpx

2017 was slechtste jaar ooit voor reviewcijfers EA

EA zakt weg in de jaarlijst van Metacritic, de website die alle reviewcijfers verzamelt. Terwijl EA in 2016 nog op nummer 1 stond, staat de uitgever nu niet eens meer in de top 10. Volgens het jaarlijkse scorebord van Metacritic behoort EA nu tot de middenmoot.

De ranglijst wordt opgemaakt op basis van het aantal releases en de scores die de games krijgen. EA was nog de onbetwiste nummer 1 in 2016 in de categorie van belangrijkste uitgeverijen. Door de zwakke prestaties en een lager aantal games, zakt de uitgever nu weg naar de categorie middelgrote uitgevers. De uitgever beging vorig jaar enkele stevige PR-flaters en games als Star Wars Battlefront II en Need for Speed scoorden bovendien ondermaats. 


Op de lijst van middelgrote uitgevers weet het bedrijf nipt de top vijf te behalen. Om de volgorde te bepalen neemt Metacritic vier criteria in rekening: de gemiddelde score van de games, het percentage van goede scores (75 procent of hoger), het percentage van slechte scores (49 procent of minder) en het aantal grote releases (met een score van 90 procent of meer met minstens zeven reviews). 

De combinatie van een beperkt aantal titels en middelmatige reviews voor de games die verschenen, zorgden voor de sterke daling van EA. Om een idee te geven: Star Wars Battlefront II kreeg een gemiddelde score van 68 procent en Need for Speed Payback behaalde een middelmatig percentage van 61. De tegenvallende verkoop en de gebruikersreviews drukken EA nog verder in deze negatieve spiraal.

Verder stelt Metacritic vast dat Bethesda Softworks de absolute topper was, gevolgd door Nintendo en Sega. 

Een reactie achterlaten