fbpx

Er worden twee nieuwe PS4 consoles aangekondigd in september

Sony kondigt begin september twee nieuwe versies van zijn PlayStation 4 aan op de PlayStation Meeting in New York. Dat vertelt de financiële krant The Wall Street Journal dat volgens een rapport het nieuws uit erg betrouwbare bronnen heeft vernomen. Het nieuws lijkt aannemelijk, want vannacht lekten foto’s uit van de nieuwe PS4 Slim.

De bronnen die de Amerikaanse krant citeert zeggen specifiek het volgende:


Sony introduceert een nieuw standaardmodel van de PS4 samen met een high-end versie volgende maand (in september).

Met het high-end model wordt de PlayStation 4 Neo bedoeld, de nieuwe en krachtigere versie van de PS4 die 4K-resolutie aankan. Met het standaardmodel verwijst de bron naar de PS4 Slim, een afgeslankte versie van de console die het oude model zal vervangen.

Microsoft paste de strategie enkele maanden geleden ook al toe. Tijdens E3 kondigde de consolefabrikant twee nieuwe versies van de Xbox One aan. Onlangs gaf de uitgever aan dat de interesse in de Xbox One S aanzienlijk hoger ligt dan bij het originele model. Ook de onthulling van Project Scorpio zorgt voor heel wat enthousiaste reacties.

Andrew House, de CEO van Sony Interactive Entertainment, bevestigde kort voor E3 het bestaan van PS4 Neo. Meer details over de console krijgen we volgens hem op ‘het juiste moment’. Of Sony zowel een PS4 Slim als Neo zal aankondigen, zal blijken op 7 september wanneer Sony de toekomst van PlayStation onthuld tijdens de PlayStation Meeting in New York.

Een reactie achterlaten