fbpx

Zo zien fervente gamers eruit binnen 20 jaar

michael addict gaming

Hoe gamers er over 20 jaar kunnen uitzien? Alles behalve aantrekkelijk. Een onderzoek toont de effecten die een gameverslaving van 20 jaar kan hebben op het lichaam. Het resultaat werd Michael gedoopt en laten we eerlijk zijn: deze kerel zal geen lief meer scoren.

Het onderzoek werd op poten gezet door de Wereldgezondheidsorganisatie, National Geographic, de NHS (de Britse gezondheidsdiensten) en UKIE (de Britse koepel van gameontwikkelaars). Het team zocht onder andere uit welke effecten een gameverslaving, inclusief de daarbij horende ongezonde levensstijl en eetgewoonten, kan hebben op het menselijk lichaam. De resultaten zijn monsterlijk.


Naast een bochel door een slechte zithouding, heeft Michael last van gezwollen enkels door te weinig beweging. Hij heeft vermoeide ogen door voortdurend naar een beeldscherm te staren en een afgeplat hoofd door het dragen van een headset. Daarnaast heeft-ie last van gewrichtsproblemen door dezelfde bewegingen uit te voeren, is hij ie zwaarlijvig door te weinig lichaamsbeweging en ziet hij er lijkbleek uit omdat hij te weinig buiten komt.

Natuurlijk gaat dit onderzoek wel uit van een gigantisch stereotiepe, dat dag-in-dag-uit aan het beeldscherm gekluisterd is. Het resultaat is bijgevolg ook wat extreem, al is het wel een leuke manier om de jeugd wakker te schudden.

Toch kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat het bijzonder wreed is om dit onderzoek net nu naar buiten te brengen. De overheid verplicht ons om in ons kot te blijven, waardoor videogames al snel een populair medium worden om de tijd te doden. En om dan gamers meteen te wijzen op de ongezonde levensstijl die dat met zich mee kan brengen… Een beetje sadistisch van de WHO. Of met andere woorden: empathie tijdens deze moeilijke tijden is toch iets anders…

NINTCHDBPICT000575665000

1200

Een reactie achterlaten