fbpx

Zo werkt Remote Play voor pc en Mac

Firmware 3.50 is eindelijk beschikbaar voor de PlayStation 4. De belangrijkste functie van de update is de komst van Remote Play voor pc en Mac. Je PS4 op verplaatsing meezeulen is verleden tijd: een degelijke computer in combinatie met verdienstelijk internet volstaat om overal PS4 te kunnen spelen.

Wat heb je specifiek nodig?


Om Remote Play op pc en Mac te gebruiken, moet je PlayStation 4 geüpdatet worden naar firmware 3.50. Verder zijn er volgende systeemvereisten voor je pc of Mac:

 • Voor pc is Windows 8.1 of Windows 10 (32-bit of 64-bit) vereist. Jouw computer moet minstens een 2.67 GHz Intel Core i5-560M processor hebben, beschikken over 2 GB RAM-geheugen en een schermresolutie van 1024 x 768 hebben.
 • Voor Mac is OS X Yosemite of OS X El Capitan nodig om Remote Play te gebruiken. Hardwarematig moet de Mac minstens beschikken over een 2.40 GHz Intel Core i5-520M Processor en 2 GB RAM-geheugen.

Op zowel pc als Mac moet je de Remote Play applicatie installeren. Je kan de app hier downloaden voor pc en hier voor Mac. Na de installatie verbind je een DualShock 4-controller via een USB-kabel met jouw toestel.

PS4 RemotePlay 3

Zowel jouw computer als je PlayStation 4 moeten met hetzelfde netwerk verbonden zijn. Dit is nodig voor de eerste registratie, daarna kan je probleemloos spelen via een ander netwerk op verplaatsing.

Wat moet je instellen op jouw PlayStation 4?

 1. Zorg dat de PlayStation 4 waarmee je verbinding wilt maken ingesteld staat als het primaire systeem van jouw account. Ga hiervoor Instellingen > PlayStation Network/Accountbeheer > Activeren als je primaire PS4.
 2. Zet Remote Play aan op de PlayStation 4. Dit kan je doen via Instellingen > Verbindingsinstellingen voor Remote Play > Remote Play inschakelen.

PS4 RemotePlay 4

Hoe stel je de beeldkwaliteit in van Remote Play?

De beeldkwaliteit is sterk afhankelijk van de internetverbinding die je hebt. Als je beschikt over een hoge kwaliteitsverbinding van meer dan 5 Mbps, dan kan je de basisinstellingen aanpassen in de Remote Play-applicatie op pc en Mac. Standaard staat de applicatie ingesteld op een beeldverversing van 30 frames per seconde en een resolutie van 540p.

Om dit aan te passen moet je het volgende doen in de Remote Play-applicatie:

 • Op pc ga je naar instellingen > Videokwaliteit voor Remote Play. Daar kan je de resolutie aanpassen (laag is 360p, standaard 540p en hoog 720p) en de framerate (normaal staat gelijk aan 30 fps en hoog staat gelijk aan 60 fps).
 • Op Mac ga je naar voorkeuren > Videokwaliteit voor Remote Play. Daar kan je de resolutie aanpassen (laag is 360p, standaard 540p en hoog 720p) en de framerate (normaal staat gelijk aan 30 fps en hoog staat gelijk aan 60 fps).

PS4 RemotePlay 2

Merk wel op dat je geen gameplay kan opnemen wanneer je kiest voor een hoge beeldverversing. De hogere instellingen vragen uiteraard ook meer bandbreedte van het internet. Wanneer het beeld troebel is of er veel vertraging zit tussen jouw input en de beweging op het scherm, dan kies je best voor een lagere beeldverversing en resolutie.

Hoe maak je voor de eerste keer verbinding via Remote Play?

Als je alle bovenstaande stappen doorlopen hebt, dan kan je probleemloos op ‘Starten’ drukken. Overloop deze checklist zodat je zeker bent dat alles in orde is:

 • De PlayStation-account waarmee je inlogt op de Remote Play-app heeft de PlayStation 4 als primair systeem.
 • Jouw PS4 en computer zijn met hetzelfde netwerk verbonden bij de eerste registratie.
 • De Remote Play-functie is ingeschakeld op de PlayStation 4.

PS4 RemotePlay 1

Een kleine tip als afsluiter is dat je de netwerkfuncties inschakelt wanneer de PlayStation 4 in rustmodus staat. Ga hiervoor naar Instellingen > Instellingen voor energiebesparing > Functies instellen die beschikbaar zijn in de rustmodus en schakel de functie ‘PS4 vanuit netwerk inschakelen mogelijk maken’ in. Door deze functie kan je jouw PS4 buitenshuis opstarten via Remote Play wanneer deze in rustmodus staat.

Remote Play PS4 5

REACTIES (9)

 1. Yannick Van Hoorde

  Zeer nuttige functie waardoor je niet altijd de PS4 moet afkoppelen en meezeulen op verplaatsing. Nice!

  • Gerty360

   Je moet met het zelfde netwerk verbonden zijn dus je kan niet van ergens op een café ps gaan spelen

   • Yannick Van Hoorde

    Alleen de eerste keer als je Remote Play start, moeten de toestellen met hetzelfde netwerk verbonden zijn. Na die eerste koppeling kan je van overal (waar degelijk internet is) gebruik maken van deze functie ;).

 2. razer

  nice 🙂

 3. Terrasfear

  erg gaaf

 4. Praetje

  It’s on!

 5. Terrasfear

  ik heb het geprobeerd en het werkt echt fantastisch.
  Er is geen merkbare vertraging en op een paar haperingen aan het begin na, was de stream van een goede kwaliteit

 6. Bakkertje073

  Misschien toch maar een playstation 4 aanschaffen?!

 7. Gerty360

  Vet zou zijn dat je het als een second screen kunt gebruiken weg met die splitsbeelden.

Een reactie achterlaten