fbpx

Zo werkt Pokémon Go

De Pokémon Company en ontwikkelaar Niantic hebben eindelijk de eerste details gelost van mobile game Pokémon Go. In het spel kan je Pokémon vangen in de echte wereld, maar tot nog toe was niet duidelijk hoe dat in z’n werk zou gaan.

Pokémon Go, een free-to-play game voor smartphones, spoort mensen aan om de wereld te ontdekken door op zoek te gaan naar Pokémon. Uiteraard volgt het spel de regels van main games: water-pokémon zijn bijvoorbeeld enkel te vinden bij rivieren, meren of zelfs de zee.


Is er een pocket monster in de buurt, dan zal je smartphone beginnen trillen. Op dat moment kan je ervoor kiezen om het beestje via touch-based controls te vangen. Pokéballs en andere accessoires zal je vinden bij PokéStops, die door het echte leven gaan als historische monumenten, belangrijke plaatsen of iconische herkenningspunten. De user interface in de app zal er als volgt uitzien:

Go1

Go2

Go3

Go4

Hoe meer vooruitgang je in de game boekt, hoe hoger je trainerslevel. En wie meer ervaring heeft, kan natuurlijk de zeldzaamste Pokémon vangen. De monsters kunnen ook evolueren als je meer dan één exemplaar vangt en Pokémon-eieren komen uit nadat je een bepaalde afstand afgelegd hebt.

Verder heeft de game ook sociale functies. Zo kan je bij je vrienden opscheppen met achievement medals, die je kan behalen door uitdagingen aan te gaan. Daarnaast kunnen spelers zich ook aansluiten bij een team om daarna gym-battles aan te gaan met andere trainersgroepen.

Om de game zo interactief mogelijk te maken, heeft de Pokémon Company ook een armband ontwikkeld die je laat weten wanneer er een beestje in de buurt is. Via bluetooth kan je toestelletje linken aan je smartphone, waardoor het zal oplichten en trillen wanneer je een Pokémon nadert. De prijs van de armband werd nog niet bekendgemaakt.

pokeband

REACTIES (8)

 1. Yoshi Mertens

  Interessant concept!

 2. fgras

  Sowieso proberen.

 3. Napke

  Heeft wat weg van Ingress (Google) als ze het goed aanpakken, wordt dit een hit. Als je kijkt hoeveel mensen Ingress spelen, gaat dit potten breken denk ik.

 4. Karel Steutelings

  Als ik me niet teveel publiek belachelijk moet maken wil ik het nog wel overwegen.

 5. damarus1

  wordt gewoon geweldig!

 6. Nightfire

  Met ’n armbandje ga ik niet rondlopen, maar even een straatje verder lopen om een pokemon te vangen zie ik wel zitten.

 7. noxke

  armbandje is een must-have mits fatsoenlijke prijs!

Een reactie achterlaten