fbpx

Zeldzame Pokémon-kaart geveild voor 176.000 euro

Op een veiling in New York is de zeldzaamste Pokémon-kaart ter wereld verkocht voor maar liefst 195.000 dollar, ofwel 176.000 euro. Een verkoopprijs die hoog genoeg om de kaart meteen ook de meest waardevolle te maken.

Concreet gaat het om één van de Pokémon Illustrator Cards, waarvan er slechts 39 gedrukt werden. Opvallend is dat deze kaart nooit in de winkelrekken lag. In 1998 organiseerde het Japanse magazine CoroCoro Comic een wedstrijd waarbij de lezers hun eigen illustraties mochten inzenden. De winnaars van de eerste en tweede plek kregen tesamen zo’n 23 exemplaren van de onderstaande promokaart. Bij twee extra wedstrijden werden nog eens 16 exemplaren uitgereikt, maar tot daar de stock.


Wat maakt deze kaart dan zo speciaal? Het artwork van Pikachu op de kaart komt van de hand van Atsuko Nishida, niet toevallig ook de illustrator die Pikachu bedacht heeft. Daarnaast is deze promokaart de enige kaart waar het woord ‘Illustrator’ bovenaan staat. Onderaan vind je een pen terug, allicht om aan te tonen dat het hier om exclusief artwork gaat.

Door de minieme oplage en eveneens door een resem namaakversies, schoot de prijs van de promokaarten al snel de lucht in. Inclusief veilingkosten, moest de koper 224.250 dollar op tafel gooien. De kaart zelf kostte 195.000 dollar.

Pokémon Sword & Shield verschijnen op 15 november voor Nintendo Switch. Wil je meer weten over de nieuwe Pokémon games? Lees er alles over in onze Pokémon hub!

Een reactie achterlaten