fbpx

Werkt Nintendo NX met cartridges in plaats van discs?

Een van Nintendo’s vaste partners heeft misschien wel een tipje van de sluier opgelicht over hun nieuwste console. De NX zou namelijk de gamediscs achter zich laten en volledig werken met ROM chips, net zoals de 3DS.

Het nieuws kwam aan het licht door de financiële website Money-link, die wisten te vertellen dat Macronix, Nintendo’s vaste leverancier van ROM chips, een aanzienlijke bestelling verwacht van hun grootste klant.


Wu Miin (CEO Macronix, nvdr) suggested that as Nintendo has just announced it will release a new generation console in March next year, and the console will be launched at the same time in Japan, Europe and America, so ROM’s sales is expected to increase in the latter half of this year, and it will have a large growth potential

Macronix werkt al jaren samen met Nintendo en voorziet de Japanse game gigant vooral met cartridges voor de 3DS. De laatste tijd echter is het bedrijf een andere soort chips aan het testen. De 32nm chip is significant kleiner dan de 75nm chips die gebruikt worden in de 3DS cartridges en zou een veel hogere capaciteit hebben. Deze kunnen dus niet gebruikt worden voor de 3DS en dan is de link met Nintendo’s nieuwe console snel gelegd.

Dit nieuws voedt ook het gerucht dat Nintendo werkt aan een hybrideconsole dat zou bestaan uit een console voor thuis die tegelijkertijd ook een handheld zou zijn die je overal kan meenemen.

Nintendo bevestigde al eerder dat we hun pronkstuk niet te zien zullen krijgen op de E3, maar dat we deze wel al in huis zullen kunnen halen in maart volgend jaar.

REACTIES (1)

  1. Praetje

    Hell yeah!

Een reactie achterlaten