fbpx

YouTuber spendeert 70.000 dollar aan grootste PS5 ter wereld

ZHC playstation 5

Lukt het niet om een normale PS5 te scoren? Dan koop je toch gewoon het grootste model op de planeet. Dat is althans wat YouTuber ZHC deed. De console is zo’n 3 meter hoog, 100 keer groter dan een normale PlayStation 5 console, en volledig functioneel. De YouTuber telde maar liefst 70.000 dollar neer voor het toestel, ofwel 58.000 euro.

Natuurlijk is de PS5 van tech artist ZHC geen officieel model, hij liet het toestel op maat maken. De PS5 is 3 meter hoog, weegt 225 kilogram en werd geleverd met een gigantische, functionele controller. Waarom hij console zo gigantisch liet maken? Om die te kunnen beschilderen.


De tech artiest zette een wedstrijdje op waarbij hij het opnam tegen rivaliserende kunstenaars om de PS5 zo snel en zo mooi mogelijk te customizen. Was zijn kant het eerst afgewerkt? Dan zou hij een aantal PS5-consoles weggeven aan zijn community en aan mensen in nood. Won zijn team? Dan zou hij ook de gigantische PS5 weggeven.

Spoiler: de YouTuber won de wedstrijd, maar dat hield hem niet tegen om maar liefst 100 consoles weg te geven. Een mooie daad, want het is nog altijd immens moeilijk om een PS5 in de winkelrekken te vinden. Die kolossale PS5 kan hij nu zelf houden. Of dat handig speelt? Geen idee…

Een reactie achterlaten