fbpx

YouTuber barst in tranen uit na levenslange Fortnite ban

Populaire YouTuber FaZe Jarvis is levenslang geband van Fortnite omdat hij cheat software gebruikt in een video. In een nieuwe video biedt hij huilend zijn excuses aan Epic Games aan.

De 17-jarige Jarvis Kaye heeft zo’n 2 miljoen abonnees op YouTube en streamt vooral Fortnite. In een video – die hij ondertussen verwijderd heeft – toont hij niet alleen hoe je met behulp van een aimbot elke tegenstander meteen kan afknallen, hij legde aan zijn kijkers ook uit hoe je de anti-cheatsoftware van Epic Games op het verkeerde spoor kan zetten. Waarna Epic Games zijn account opschortte.


In een nieuwe video verontschuldigt de Britse streamer zich en barst in tranen uit. De emotionele Jarvis is vooral ontgoocheld in zichzelf. Hij had naar eigen zeggen niet nagedacht over de mogelijke gevolgen van zijn video. Zijn mea culpa is ondertussen zo’n 4 miljoen keer bekeken. Epic Games weigert echter de account van Jarvis opnieuw te activeren. De ontwikkelaar hanteert een nultolerantie op vlak van cheaten.

De reacties uit de community zijn verdeeld. Hoewel valsspelen streng moet aangepakt worden, vinden vele gamers een levenslange ban overdreven. De hashtag #FreeJarvis is dan ook trending op Twitter.

Wat vinden jullie? Goed zo of overdreven?

De video die Jarvis zijn levenslange ban opleverde:

Een reactie achterlaten