fbpx

Yakuza 6: The Song of Life

Vorig jaar kregen we met prequel Yakuza 0 niet alleen een instapklare editie van deze reeks, het demonstreerde meteen hoe goed Yakuza er kan uit zien op PS4. Yakuza 6 zet het verhaal verder van deeltje 5, met een halfdood geslagen Kazuma Kiryu. De iconische antiheld van de reeks overleeft zijn verwondingen, maar wordt meteen de gevangenis ingegooid. Drie jaar later komt hij vrij en wil hij terug naar zijn familie: de weeskinderen van Morning Glory en zijn protegé Haruka. Die laatste blijkt echter verdwenen te zijn. Je raadt het al: Kazuma laat er geen gras over groeien en trekt op zoektocht.

Het is de aanzet van een opnieuw zeer toegankelijke Yakuza-game die geen enkele voorkennis vereist. Een verhaal over een (letterlijk) een vrijgevochten maffiosi die ondanks zijn doorgesneden banden met de Yakuza achtervolgd wordt door de problemen. Zo geraakt Kazuma met de ijzeren vuisten toch opnieuw verwikkeld in een complex plot met talloze organisaties en personages. Het voordeel: het betreft grotendeels nieuwe personages, en zelfs een nieuwe setting met een rustiek vissersdorpje in Hiroshima. Dit brengt een verse (zee)wind met zich mee, waardoor er voldoende ruimte is om Kazuma te leren kennen buiten zijn comfortzone. Net als de vorige titels, blinkt Yakuza 6 uit in zijn vaak bizarre zijmissies, een overaanbod aan minigames en een spannende plot met tal van twisten. De nieuwe grafische engine zorgt er bovendien voor dat Yakuza er nooit eerder zo goed uitzag, met zeer realistische, bestaande acteurs als Beat Takeshi (Hirose) en Tatsuya Fujiwara (Yuta). Ook de grote omgevingen, het havendorpje in Hiroshima en de corrupte Kamurocho-wijk, zijn belachelijk mooi.

Wie trek heeft in een beklijvend maffiaverhaal met Japanse trekjes, mag Yakuza 6 absoluut op zijn verlanglijst zetten. Het enige grote minpunt dat wij kunnen bedenken: zoals in voorgaande games uit de reeks leiden bijna alle missies tot een rondje knokken. Vet vechtsysteem met de gekste finishers, dat wel, maar ook die gaan soms vervelen. Gelukkig werd de actie gestroomlijnd en blijft het een plezier om met Kazuma honderden malafide criminelen tegen de vlakte te meppen. Het is gewoon niet meer zo nieuw.

[thb_gap height=”30″]
8.5
  • sterk verhaal
  • goeie start voor nieuwkomers
  • knappe graphics
  • soms eentonig

BESLUIT

Een reactie achterlaten