fbpx

‘Xenoblade Chronicles 3 in laatste stage van ontwikkeling’

Xenoblade

Goed nieuws voor RPG-fans die nog eens een klepper van een game willen op de Nintendo Switch. Volgens een nieuw gerucht bevindt Xenoblade Chronicles 3 zich namelijk in de laatste ontwikkelingsfase bij ontwikkelaar Monolith Soft. De game zou een direct vervolg zijn op deel 1 en deel 2.

De bal ging aan het rollen toen actrice Jenna Coleman, die de stem van Melia verzorgde in de eerste game, onlangs een opvallende uitspraak deed in een interview. Tijdens dat gesprek reflecteerde de dame even op haar rol in Xenoblade Chronicles:


“Goh, hoe lang is de eerste game al geleden? Zo’n 10 jaar? Ik heb dat nog voor Doctor Who gedaan en toen de ontwikkeling van de tweede titel startte, hebben ze me gevraagd om de rol weer op te pikken. Ik denk zelfs dat ze nog een deel gaan maken. Is dat niet algemeen bekend? Ja, ik denk dat ze een derde deel gaan maken. Geen idee of ik dat al mag zeggen… “

Uiteraard werd het citaat meteen groot nieuws, al kreeg dit verhaal pas enige geloofwaardigheid dankzij Imran Khan, voormalig journalist bij Game Informer. Via fanbyte laat de man weten dat zijn eigen bronnen het bestaan van Xenoblade Chronicles 3 bevestigen. En dat de game bijna af is.

Helaas vermeldt Khan dat de game achtergehouden kan worden door Nintendo om tal van redenen. Volgens de reporter was het oorspronkelijk de bedoeling om Xenoblade Chronicles 3 dit jaar te onthullen. Zoals bij tal van games, werd de ontwikkeling sterk vertraagd door de coronamaatregelen. En bovendien loopt de optimalisatie van de titel, voor de Nintendo Switch, ook niet van een leien dakje.

Khan schrijft vervolgens dat de game een release in het voorjaar van 2022 kan halen, op voorwaarde dat alles goed gaat tijdens de verdere ontwikkeling. Al is in deze tijden natuurlijk niets zeker…

Een reactie achterlaten