fbpx

Xbox One krijgt ‘Niet Storen’ status

Word jij ook gek van al die notificaties en uitnodigingen wanneer je aan het gamen bent op je Xbox One? Dan heeft Microsoft goed nieuws. De uitgever brengt namelijk een ‘Niet Storen’ functie naar de console, waarmee je online kan gamen zonder afleidingen.

Wie zijn status op ‘Niet Storen’ instelt, kan nog steeds online gamen, maar de console verbergt alle invites, notificaties, messages voor de peler. Gedaan dus met storende elementen tijdens supercoole cutscènes.


De feature is nu al van kracht voor Xbox-eigenaars die zich hebben ingeschreven voor het Xbox Insider programma, maar wordt voor iedereen toegevoegd bij de volgende firmware-update.

Verder wordt het guide menu ook lichtjes uitgebreid. Zo kan je voortaan info oproepen van achievements die je bijna behaald hebt en kan je mini-hubs openen voor nog meer info over je favoriete games. Best cool, dus.

Tot slot krijg je ook de mogelijkheid om je console automatisch af te sluiten na een aantal uur spelen. Ideaal voor ouders met kinderen die op tijd in bed moeten. Of voor jezelf, zodat je op ’t werk niet als een zombie achter je bureau zit na de release van Red Dead Redemption 2.

Een definitieve releasedatum van de firmware kregen we nog niet, al kijken wij er met deze badass functies alvast naar uit.

Een reactie achterlaten